Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Перфектният пухкав омлет

Перфектният пухкав омлет

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Перфектният пухкав омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
1
"Разбира се, че първата стъпка в готварството е тази, при която приготвяте перфектен пухкав омлет"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • масло - за тигана
  • сода бикарбонат - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За перфектния пухкав омлет трябва да първо да извадите млякото и яйцата да постоят на стайна температура 2 часа преди готвенето.

След това преминете към разбирането на яйцата. Първо отделете белтъците от жълтъците в две различни купи. Разбийте ги поотделнo до пухкавост, като използвате телена бъркалка, а не вилица.

Смесете двете съставки и добавете млякото, в което сте поставили щипка сода и сол. Разбъркайте сместа и изсипете в намаслен малък, но дълбок тиган, който е предварително загрят.

Изпечете омлета до златисто от двете страни. За да го обърнете по-лесно, може да използвате чиния. Вариант и просто да сложите похлупак на тигана и така яйцата ще се втвърдят и от горната страна, без да обръщате приготвения пухкав омлет.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: