Начин на приготвяне
За перфектния пухкав омлет трябва да първо да извадите млякото и яйцата да постоят на стайна температура 2 часа преди готвенето.
След това преминете към разбирането на яйцата. Първо отделете белтъците от жълтъците в две различни купи. Разбийте ги поотделнo до пухкавост, като използвате телена бъркалка, а не вилица.
Смесете двете съставки и добавете млякото, в което сте поставили щипка сода и сол. Разбъркайте сместа и изсипете в намаслен малък, но дълбок тиган, който е предварително загрят.
Изпечете омлета до златисто от двете страни. За да го обърнете по-лесно, може да използвате чиния. Вариант и просто да сложите похлупак на тигана и така яйцата ще се втвърдят и от горната страна, без да обръщате приготвения пухкав омлет.