Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадово суфле с ром

Шоколадово суфле с ром

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Шоколадово суфле с ром1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Суфле за майстори - не е лесно да го приготвиш, но резултатът е просто зашеметяващ"

Необходими продукти

  • масло - 15 г безсолно на стайна температура
  • пудра захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 225 мл
  • шоколад - 100 г натурален
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • сметана - 2 с.л. пълномаслена
  • ром - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си кръгли форми с вместимост 200 мл и ги намажете хубаво с масло. Поръсете ги равномерно с 2 с.л. захар.

Сложете млякото да се загрее в тенджерка на котлона и след това добавете начупения шоколад. След кипване на млякото снемете от огъня, сложете капак и след 2-3 минути разбъркайте сместа до хомогенност.

Отделете жълтъци и белтъци и прехвърлете 3 жълтъка (останалите използвайте в друга рецепта) в малка купичка.

В дълбока тенджера на слаб котлон смесете царевичното брашно с 3 с.л. захар и добавете млякото с шоколада. Бъркайте до гладка смес, след това увеличете градусите и бъркайте, докато се сгъсти.

След като снемете от котлона, объркайте със сметаната, рома, жълтъците, без да спирате бъркането. Сложете капак и оставете на страна.

Загрейте фурната на 230 градуса и пухнете вътре дълбока тавичка да се загрее.

Белтъците разбийте на сняг с останалата захар. След това внимателно го объркайте с шоколадовата смес.

Разпределете в приготвените формички и печете между 8 и 10 минути - суфлето трябва да бухне, но в средата да остане течно.

Изпечените шоколадови суфлета се вадят, поръсват се с пудра захар и се поднасят веднага.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: