Начин на приготвяне
В купа разбийте 5-те яйца с 1/2 от пудрата захар, след което добавете брашното и разбивайте, докато сместа се хомогенизира. Добавете предварително разтопеното (но не горещо) масло в купата и разбъркайте добре.
Разтопете натрошения шоколад или кувертюр на водна баня, оставете го да се охлади и докато е още течен, го разбъркайте към останалата смес за едно с 2 ч.л. кафе мока. 5-те белтъка разбийте с другата част пудра захар на твърд сняг.
С внимателни движения съединете белтъците към кафявата смес. Намазнете формичките и ги поръсете равномерно с какао. Разпределете сместа в тях и сложете Шоколадовите суфлета с кафе да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна за 10-12 минути. По желание поднесете поръсено с пудра захар.