Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кавърма»Свинска кавърма с гарнитура ориз

Свинска кавърма с гарнитура ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Свинска кавърма с гарнитура ориз1 / 2
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • гъби - 1/2 малко бурканче
  • червено вино - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио - за запържване на месото
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото и нарязваме на хапки.

В съд го запържваме и го изваждаме.

В същия съд запържваме, чесъна, лука и гъбите, като към тях добавяме доматеното пюре и подправките.

Оставяме така за известно време и чак тогава връщаме месото. Добавяме червеното вино, като оставяме сместа да заври.

Приготвяме ориза за нашата вкусна кавърма, като го оставяме да ври заедно с бульона до готовност.

Поставяме свинската кавърма в чиния, като към нея добавяме гарнитурата от ориз.

Свинска кавърма с гарнитура ориз - класика в народната кулинария!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: