Начин на приготвяне
Измиваме месото за свинска кавърма и го режем на дребни парченца. Задушаваме го в мазнината с малко вода до полуомекване.
Посоляваме и прибавяме нарязаните на дребно праз и пресни пиперки. Няколко минути по-късно добавяме размитото във вода доматено пюре, едро смления черен пипер и червения пипер, а след още 5-6 минути - виното, целите люти чушленца, половината от нарязания на дребно магданоз и чубрицата, стрита между пръстите.
Ако е необходимо, доливаме още малко вода и продължаваме да задушаваме при умерена температура, докато продуктите омекнат напълно и нашата пикантна свинска кавърма остане почти само на мазнина.
Тогава отстраняваме от огъня и поръсваме с останалия магданоз, нарязан на дребно.
По желание към ястието можем да прибавим 5-6 гъби. Нарязваме ги на ивички и ги слагаме заедно с лука и пиперките. Поднасяме кавърмата с гъби заедно с топъл селски хляб.