Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с праз и гъби

Свинска кавърма с праз и гъби

Свинска кавърма с праз и гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Всички питаха за тази свинска кавърма - ето я"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г
  • червено вино - 50 мл
  • домати - 5 бр.
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 150 г
  • подправки - по избор
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на на едри парчета и го запържете в тиган с малко мазнина.

Добавете нарязания на кръгчета праз и след около 5 минути добавете нарязаните гъби и домати.

Овкусете продуктите с подправките и налейте виното.

Разпределете ги след това в глинени гювечета и печете вкусната кавърма до готовност на около 200 °C.

По желание преди поднасяне я поръсете с магданоз.

Свинската кавърма с праз и гъби е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: