Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Запечена свинска кавърма

Запечена свинска кавърма

ИввИвв
Новак
2870
Запечена свинска кавърма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази вкусна запечена свинска кавърма"

Необходими продукти

  • свинско филе - 500 грама
  • праз - 3 стръка
  • доматено пюре - 50 грама (домати буркан)
  • кашкавал - 50 грама (настърган)
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на дребни кубчета. Запържете до зачервяване, след което добавете праза, който също да се задушава заедно с месото.

Сипете виното и изчакайте леко да се изпари. Добавете доматеното пюре и подправките - чубрица, червен и черен пипер, сол на вкус.

След като месото се задуши, прехвърлете сместа в тава и печете в загрята на 220 градуса фурна.

Около 5 минути преди да извадите кавърмата от фурната, поръсете с настърган кашкавал и печете до разтапянето му.

Запечената свинска кавърма е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Разкошна кавърма! Благодаря за прекрасната идея!
18.01.2021 14:49