Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на парчета и слага в дълбок тиган с малко мазнина да се запържи.
Щом побелее, се прибавя нарязаният на полумесеци лук, а малко по-късно, след периодично разбъркване, почистените и нарязани гъби и чушки.
Любителите на пикантната кухня могат да добавят и една люта чушка. Слага се сол на вкус и лъжичка червен пипер.
Щом лукът и гъбите поомеканат, се налива виното. Когато то се изпари, се прибавят смлените домати.
Апетитната свинска кавърма се готви на тих огън, докато остане на мазнина, като се разбърква няколко пъти.
Почти готовата кавърма се овкусява със смлян черен пипер и чубрица.
Свинската кавърма на тиган се сервира, поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз, а защо не и с чаша червено вино.