Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма в гювечета

Свинска кавърма в гювечета

Свинска кавърма в гювечета
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ето как се приготвя невероятна свинска кавърма в гювечета"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 3 глави
  • маслини - 10 - 12 бр. без костилки
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • картофи - 3 - 4 варени
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Запържва се в тиган с незалепващо покритие.

Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Готви се до прозрачност. Добавят се накъсаните на ленти печени пиперки.

Кавърмата се готви до омекване на продуктите. Добавят се маслините. Ястието се овкусява със сол, чубрица и черен пипер.

На дъното на три гювечета се поставят нарязаните на кубчета варени картофи. Върху тях се разпределя кавърмата.

Посипва се с настърганият кашкавал и се чуква по едно яйце във всяко гювече.

Свинската кавърма в гювечета се пече на 200 градуса до готовност на яйцата.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: