Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета с кавърма и яйце

Гювечета с кавърма и яйце

Гювечета с кавърма и яйце
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Страшно вкусни гювечета с кавърма и яйце"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • яйца - 4 броя
  • праз - 1 стрък
  • печени чушки - 2 червени
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 4 броя
  • гъби - 150 грама
  • наденица - 1 парче
  • кашкавал - 200 грама
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки свинското месо.

Загрейте олио и запържете хапките. Добавете към тях нарязаните чушки, гъби, лук и праз.

След няколко минути задушаване добавете доматеното пюре, което сте размили с малко топла вода. Сипете виното и гореща вода.

Гответе кавърмата около половин час. След това прехвърлете в гювечета.

Оформете гнездо във всяко гювече и чукнете по едно яйце. Отстрани сложете малко наденица и резени домат, както и по една люта чушка.

Поръсете с кашкавал и сложете във фурната. Включете на 200 градуса и печете 15-тина минути или до готовност.

Гювечетата с кавърма и яйце са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: