Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински врат печен с ароматни подправки

Свински врат печен с ароматни подправки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
2659443k473
Свински врат печен с ароматни подправки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Истинско вълшебство са подправките - правят всяко ястие истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • батати - 3 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • месо - 1.5 кг свински врат
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • мащерка - 1 к.л. сушена
  • риган - 1 к.л. сушен
  • салвия - няколко листенца
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • розмарин - 3 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете свинското и го поръсете със сол.

Направете малки прорези в месото и сложете нарязан на филийки чесън вътре.

За приготвянето на маринатата смесете в купичка зехтина, соевия сос, меда, горчицата и подправките.

Намажете хубавото месото с нея, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за 12 часа в хладилник.

Сложете маринованото месо в голяма тава, полейте го отгоре с маринатата и добавете няколко клончета мащерка и розмарин.

Налейте вино в тавичката и го покрийте с алуминиево фолио.

Сложете свинското да се пече за около 3 часа на 160 °C.

Махнете фолиото, наредете червения лук и предварително овкусените със сол и черен пипер батати.

Върнете го обратно във фурната, докато печеното свинско получи коричка, а печените батати омекнат.

Опитайте и вие този свински врат печен с ароматни подправки.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: