Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино

Заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка
  • куркума
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на заек с хрупкава коричка, ароматни подправки и вино ни е необходим един цял заек. Измиваме го добре с хладка вода и го подсушаваме с къхненска хартия.

Осоляваме заека и втриваме солта в месото от всички страни.

В дълбок съд смесваме подправките, като добавяме на вкус от всяка: черен пипер, червен пипер, мащерката и куркумата, прибавя се масло на стайна температура и 3 супени лъжици лимонов сок.

Сместа разбъркваме добре и намазваме заешкото месо от вън и вътре.

В плик за печене пъхаме месото и изсипваме 200 мл. бяло вино, затваряме добре и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: