Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Типово хлебче с хрупкава коричка

Типово хлебче с хрупкава коричка

Типово хлебче с хрупкава коричка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Причина номер едно да опитате това типово хлебче е хрупкавата коричка, останалото оставяме на вас"

Необходими продукти

  • типово брашно - 500 г
  • мая - 10 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода, като прибавите захарта и една супена лъжица брашно.

Щом маята шупне я прибавете към брашното. Добавете солта и зехтина. Налейте вода около 2 ч.ч. топла.

Замесете почти лепнещо тесто.

Покрийте продълговата форма с домакинска хартия.

Оформете хлебчето с намазнени ръце и го сложете в тавичката. Оставете хлебчето да втаса.

Сложете го в загрята фурна на 100 градуса, като постепенно увеличите градусите до 200.

Печете до кафеникав загар. Проверете готовността с дървена клечица.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: