Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в хлебопекарна»Хляб с маслини и семки в хлебопекарна

Хляб с маслини и семки в хлебопекарна

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Хляб с маслини и семки в хлебопекарна
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Запишете си тази рецепта за хляб, ако имате хлебопекарна - ще ви се услади и то много"

Необходими продукти

  • брашно - 320 г
  • суха мая - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 180 мл
  • маслини - 15 бр.
  • семки - 2 с.л. сурови, белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. На дъното на хлебопекарната изливаме олиото. След това сипете брашното, отгоре сложете захарта, солта и сухата мая.

Разбъркайте с лъжица. Налейте хладка водата, не много студена, и пуснете хлебопекрната на основна програма за печене на хляб. През това време нарежете маслините на едри парчета.

След звуковия сигнал можете да добавите семките и маслините. Накрая, след като се надуе хлябът с маслини и се пече все още, можете да направите 2-3 разреза с нож и да поръсите с брашно, но това е по желание.

След приключване на програмата, не вадете хляба веднага, а го оставете още 10 минути. След като го извадите, го покрийте с кърпа да стои мекичък.

Да ви е сладко! Имате си хляб с маслини и семки в хлебопекарна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: