Начин на приготвяне
Брашното се пресява. На дъното на хлебопекарната изливаме олиото. След това сипете брашното, отгоре сложете захарта, солта и сухата мая.
Разбъркайте с лъжица. Налейте хладка водата, не много студена, и пуснете хлебопекрната на основна програма за печене на хляб. През това време нарежете маслините на едри парчета.
След звуковия сигнал можете да добавите семките и маслините. Накрая, след като се надуе хлябът с маслини и се пече все още, можете да направите 2-3 разреза с нож и да поръсите с брашно, но това е по желание.
След приключване на програмата, не вадете хляба веднага, а го оставете още 10 минути. След като го извадите, го покрийте с кърпа да стои мекичък.
Да ви е сладко! Имате си хляб с маслини и семки в хлебопекарна.