Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Царевични питки с риган и масло

Царевични питки с риган и масло

Царевични питки с риган и масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Много вкусни хлебчета, които задължително да поднесете още топлички"

Необходими продукти

  • бяло брашно - 500 грама
  • царевично брашно - 100 грама
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 300 грама
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 40 грама
  • риган - 1 щ.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и ги сипете в тавичка. Оформете кладенче в средата и чукнете в него олото, солта и яйцето.

Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата и бакпулвера.

Поръсете с ригана и с вилица бъркайте до получаване на гъсто тесто, след което с ръце замесете и хубаво гладко тесто.

Намажете го с олио и покрийте с кърпа да втаса за 15 минути.

Разделете готовото тесто на няколко топчета (6-8) и ги наредете в тава с хартия за печене.

Оформете дупка в средата на всяко малко хлебче и сложете вътре парченце масло.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до получаване на приятен загар.

Царевичните питки с риган и масло са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: