Царевични кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Царевични кюфтета
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.

Необходими продукти

  • царевица - 150 г, от консерва
  • ориз - 2 к.ч., сварен
  • оризово брашно - 2 к.ч.
  • моркови - 1 с.л., настърган
  • гъби - 1 ч.ч., ситно нарязани
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 2 стръка, накълцан
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топлия ориз прибавяме рендосания морков, след като оризът изстине, прибавяме царевицата, гъбите, пресния лук, магданоза, чубрицата, сол, черен пипер и 1 к.ч. оризово брашно.

Получената смес смиламе в блендер до получаването на хомогенна маса.

От полученото оформяме кюфтенца с помощта на лъжица, които овалваме в оризовото брашно и пържим в сгорещеното олио. Отцеждаме върху хартия излишната мазнина.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: