Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с ориз и чесън

Спанак с ориз и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спанак с ориз и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Перфектното пролетно ястие, което хапваме още щом излезе първия спанак"

Необходими продукти

  • спанак - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 4 стръка зелен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1, 2 зеленчуков, разреден в 1/2 ч.ч. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, нарежете го и го сложете в маслото да се задушава до омекване. Прибавете ориза, веднага след което и водата, около 3 чаши (включително бульона).

Оставете, докато оризът уври добре. В сгорещено олио запържете лука, чесъна, овкусете с подправки. След като сместа поизстине я смесете с киселото мляко и внимателно прибавете сместа към спанака и ориза.

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ева
Ева
С кисело е,моята баба ми я приготвя от години ;).
31.01.2013 15:08
Нели
Нели
Аз приготвих това ястие с кисело мляко и стана невероятно вкусно. А и в необходими продукти ясно си пише - кисело мляко.
11.05.2011 15:48
галка
галка
Определено е кисело мляко.
20.10.2010 14:01
Гладен Студент
Гладен Студент
Съдейки по снимката, по-скоро ще да е прясно мляко, но с чесън, звучи опасно.
Лично аз пробвах с кисело мляко, като въпросната смес послужи за заливане на спаначено-оризовото чудо. Получи се екстра, чак се прочух в общежитието.
18.10.2010 02:17
Виктория
Виктория
Не съм автора на рецептата, но си мисля, че по-скоро е кисело мляко. Комбинацията прясно мляко и чесън хич не ми звучи добре.
06.10.2010 18:02
Биляна
Биляна
Не стана ясно, прясно или кисело мляко ?
03.10.2010 12:23