Начин на приготвяне
Смесете двата вида брашно и ги сипете в тавичка. Оформете кладенче в средата и чукнете в него олото, солта и яйцето.
Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата и бакпулвера.
Поръсете с ригана и с вилица бъркайте до получаване на гъсто тесто, след което с ръце замесете и хубаво гладко тесто.
Намажете го с олио и покрийте с кърпа да втаса за 15 минути.
Разделете готовото тесто на няколко топчета (6-8) и ги наредете в тава с хартия за печене.
Оформете дупка в средата на всяко малко хлебче и сложете вътре парченце масло.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до получаване на приятен загар.
Царевичните питки с риган и масло са чудни!