Начин на приготвяне
Пилешките крилца се накисват в студена вода за половин час. След това се изсипва водата и крилата се почистват.
Цялото крило разделяме на три като режем там където е сгъвката (хрущяла). Измиваме отново с поне две-три води, за да няма остатъци от кръв.
След това се овкусяват. За целта е добре да се изсипят в дълбок съд. Лимонът се измива със сапун и гореща вода, после се срязва на две и изцеждаме сока върху месото.
Овкусяваме с подправките, ако обичате лют пипер или къри, може да добавите. Прибавяме олиото и разбъркваме, така че навсякъде да има подправки.
Притискаме към дъното на съда и покриваме с найлонова торбичка или фолио за свежо съхранение. Оставяме овкусените пилешки крилца в хладилника за няколко часа.
В тава подреждаме крилцата като разделяме трите части. Пилешките крилца се подреждат с кожата нагоре.
След като всичко е подредено в тавата, добавяме сока на дъното като смесваме с 1 к.ч. вода.
Месото се поръсва обилно с галета и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 35-40 минути.
Пилешки крилца с хрупкава коричка са чудесно бирено мезе!