Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с хрупкава коричка

Пилешки крилца с хрупкава коричка

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Пилешки крилца с хрупкава коричка
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Слагайте бирата в хладилника и се захващайте с приготвянето на пилешките крилца"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 25 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се накисват в студена вода за половин час. След това се изсипва водата и крилата се почистват.

Цялото крило разделяме на три като режем там където е сгъвката (хрущяла). Измиваме отново с поне две-три води, за да няма остатъци от кръв.

След това се овкусяват. За целта е добре да се изсипят в дълбок съд. Лимонът се измива със сапун и гореща вода, после се срязва на две и изцеждаме сока върху месото.

Овкусяваме с подправките, ако обичате лют пипер или къри, може да добавите. Прибавяме олиото и разбъркваме, така че навсякъде да има подправки.

Притискаме към дъното на съда и покриваме с найлонова торбичка или фолио за свежо съхранение. Оставяме овкусените пилешки крилца в хладилника за няколко часа.

В тава подреждаме крилцата като разделяме трите части. Пилешките крилца се подреждат с кожата нагоре.

След като всичко е подредено в тавата, добавяме сока на дъното като смесваме с 1 к.ч. вода.

Месото се поръсва обилно с галета и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 35-40 минути.

Пилешки крилца с хрупкава коричка са чудесно бирено мезе!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: