Пържени свински бъбреци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържени свински бъбреци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"За почитателите на свинското месце - пържени свински бъбреци"

Необходими продукти

  • свински бъбреци - 500 г
  • вода - 300 мл
  • оцет - 1 ч.л.
  • лук
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински бъбреци разрязваме на две по дължина. Слагаме ги в купа с вода и оцет и оставяме така за около 20 минути.

В дълбок съд сипваме вода и оставяме да заври. Отцеждаме бъбреците от отцедената вода и ги пускаме за 1-2 минути.

След това ги отцеждаме и ги нарязваме на парченца. В тиган загряваме олиото и слагаме лука, които сме нарязали на дребно.

Като омекне, добавяме бъбреците и подправките - сол, черен пипер, кимион. Оставяме за около 5 минути да се задушат и тогава добавяме червения пипер.

Разбъркваме и отстранете от котлона. Сервираме веднага.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Лоша миризма.
26.05.2022 22:28
1