Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхния»Свински бъбреци с арпаджик и домати

Свински бъбреци с арпаджик и домати

Свински бъбреци с арпаджик и домати
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свински бъбреци с арпаджик и домати - една страхотна яхния"

Необходими продукти

  • свински бъбреци - 4 броя
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • арпаджик - 300 грама
  • домати - 200 грама (от консерва)
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • вино - 200 мл
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете надлъжно свинските бъбреци. Почистете ги старателно от вътрешните канали и ги залейте с подкиселена с оцет вода. Оставете да престоят няколко часа.

След това ги отцедете и нарежете на малки кубчета.

Загрейте олиото и задушете за кратко бъбреците. Извадете ги и в същата мазнина задушете наситнените лук и морков.

Прибавете доматите, а малко след тях - брашното и червения пипер.

Залейте с половината от виното и зеленчуковия бульон. Гответе до завиране на течността, след което върнете бъбреците.

Посолете и пуснете вътре зърната пипер.

Когато яхнията е полуготова, добавете почистения арпаджик и чесновите скилидки. Сипете останалото вино и варете до готовност.

Свинските бъбреци с арпаджик и домати са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: