Начин на приготвяне
Разрежете надлъжно свинските бъбреци. Почистете ги старателно от вътрешните канали и ги залейте с подкиселена с оцет вода. Оставете да престоят няколко часа.
След това ги отцедете и нарежете на малки кубчета.
Загрейте олиото и задушете за кратко бъбреците. Извадете ги и в същата мазнина задушете наситнените лук и морков.
Прибавете доматите, а малко след тях - брашното и червения пипер.
Залейте с половината от виното и зеленчуковия бульон. Гответе до завиране на течността, след което върнете бъбреците.
Посолете и пуснете вътре зърната пипер.
Когато яхнията е полуготова, добавете почистения арпаджик и чесновите скилидки. Сипете останалото вино и варете до готовност.
Свинските бъбреци с арпаджик и домати са много вкусни.