Начин на приготвяне
Махнете ципите и мазнинките от бъбреците. Измийте ги добре от кръвта и с остър нож нарежете на тънки филийки (напречно).
Залейте свинските бъбреци със студена вода и сипете оцета. Оставете да стоят така минимум 2 часа.
Измийте добре бъбреците и ги оставете в цедка, за да отцеди излишната течност. През това време пригответе вкусния сос.
Сипете в блендер сушените домати (с малко от зехтина в бурканчето им), чесъна и лука. Пасирайте до гладкост и налейте бирата, добавете галетата и бадемите. Отново разбъркайте.
Загрейте половината от зехтина в тиган на силен котлон и запържете отцедените бъбреци до придобиване на лек загар.
Сипете ссоса и останалия зехтин, гответе докато обемът спадне наполовина - нужни са не повече от 4 минути.
Намалете котлона и овкусете със сол, черен пипер и розмарин. Нека ястието къкри така, като от време на време го разбърквайте. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сложете капак и оставете мезето да престои така за кракто.
Поръсете с наситнения зелен лук и магданоз, сервирайте веднага. Може да поръсите и с малко настърган кашкавал за разкош.
Невероятно вкусните свински бъбреци са готови.