Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Домашен стерилизиран свински пастет

Домашен стерилизиран свински пастет

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Домашен стерилизиран свински пастет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6 буркана
"Пастетът може да бъде винаги на ръка разстояние, просто като го приготвите сами у дома"

Необходими продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • сланина - 1 кг
  • свински бут - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1/2 л
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе в месомелачката попарения свински дроб заедно с месото и сланината, разбъркваме добре и смиламе повторно.

Прибавяме разбитите яйца, млякото и подправките на вкус и разпределяме в буркани.

Стерилизираме бурканите за 90 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: