Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен пастет от сьомга

Домашен пастет от сьомга

Домашен пастет от сьомга
Снимка: Мария Текилянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • сьомга - 500 г филе /или сьомгова пъстърва/
  • крема сирене - 125 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън - скилидки
  • сок от лимон - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомга се измива и подсушава. Ако използвате цяла риба трябва да филетирате и да внимавате да не останат кости.

Сваряваме сьомгата на пара за около 25 мин. Отстраняваме кожата и проверяваме още веднъж за кости.

Необходима ни е дълбока купа, в която поставяме свареното и почистено филе.

Поръсваме със сол и черен пипер и поливаме с прясно изцедения лимонов сок.

Намачкваме всички продукти в купата с вилица.

Прибавяме наситнения чесън /може да използвате преса за чесън, за да не се усещат големи парченца/, крема сиренето и майонезата, и пасираме всичко до гладка смес.

Готовият домашен пастет се изсипва в подходящи бурканчета, които затваряме добре.

Бурканчетата с рибния пастет е желателно да се напълнят максимално, за да не остава много въздух между капачката и пастета.

Готовият домашен пастет от сьомга може да се съхранява до максимум пет дни и задължително в хладилник!

Πри сервирането може да използвате малко ситно нарязан магданоз за поръсване върху пастета от сьомга.

Може да се сервира в малка купичка с домашни брускети или препечени филийки хляб.

Това е едно лесно и бързо лятно предястие, с което ще впечатлите всички любители на рибата и морската храна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: