Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки бъбреци в сметана по руски

Телешки бъбреци в сметана по руски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Телешки бъбреци в сметана по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 800 г
  • картофи - 8 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се разрязват на половинки, заливат се със студена вода и се киснат 3 часа, като водата се сменя на всеки половин час. Слагат се в тенджера, заливат се с 3 литра студена вода и се кипват.

Отцеждат се и отново се заливат със студена вода. Варят се около час и половина до омекване. Вадят се от тенджерата, измиват се, нарязват се на тънки резенчета и леко се запържват. Морковите и картофите се режат на резени и се запържват до полуготовност.

Киселите краставички се нарязват на ситно и се задушават с доматеното пюре на бавен огън 20 минути. Добавят се към морковите и картофите, отгоре се слагат бъбреците, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Всичко се залива със сметана, която предварително е смесена с нарязания на ситно чесън. Похлупва се с капак и се задушава 15 минути.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: