Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки бъбреци с гъби и червено вино

Телешки бъбреци с гъби и червено вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Телешки бъбреци с гъби и червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 4 бр.
  • гъби - 300 г, пресни
  • червено вино - 2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците, измиваме ги и ги разрязваме по дължина на две половинки.

Заливаме ги в тенджера със студена вода и ги варим, като сменяме водата два-три пъти.

Когато бъбреците омекнат напълно ги нарязваме напречно на ивици и ги запържваме в олиото заедно с предварително сварените и нарязаните на ситно гъби.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Разреждаме соса с част от водата, в която сме варили бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме ястието да ври на тих огън за 15-20 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: