Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешко задушено»Задушени телешки бъбреци с гъбен сос

Задушени телешки бъбреци с гъбен сос

Задушени телешки бъбреци с гъбен сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 100 г краве или маргарин
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • салвия - 10 листенца
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете приготвените телешки бъбреци на парчета, обелете тънката прозрачна обвивка отвън и отстранете мазнината от вътрешността.

После ги нарежете на парченца, оваляйте ги в брашното, задушете ги за 2-3 мин. в горещото масло, поръсете ги с черен пипер и сол и ги оставете на топло.

В същата мазнина задушете фино нарязания лук и едро накълцаните гъби, добавете сметаната, виното и лимоновия сок, ситно нарязаните салвия и магданоз и бъркайте, докато сосът леко се сгъсти.

Изсипете задушените бъбреци в чиния и ги залейте с гъбен сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: