Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Паниран агнешки черен дроб

Паниран агнешки черен дроб

Паниран агнешки черен дроб
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сервирайте панирани агнешки дроб с картофено пюре или друга гарнитура по избор за завършена порция"

Необходими продукти

  • агнешки черен дроб - 500 г
  • сода бикарбонат
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • галета - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • грах - 1 буркан
  • прясно мляко - 100 мл.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се ципата на агнешкия черен дроб. Поръсва се със содата бикарбонат и се оставя да престои 15-30 минути. Подготвят се 3 дълбоки чинии. В едната се слага брашното.

Във втората се чуква яйцето и се изстисква половината лимон. Добавят се черният пипер, мащерката и солта. Разбърква се. В третата чинийка се слага галетата. Дробът се измива добре и се подсушава.

Нарязва се на парчета и всяко от тях се овалва в реда на чинийките - първо в брашно, след това с галета. Нареждат се на дъска, за да се приготви целия дроб. В тиган се слага олио да загрее.

Всяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание.

Аз избрах пюренце от грах: Грахът се изсипва в тенджера заедно със сока. Добавя се прясното мляко и се доварява 10 минути. Добавя се и едната скилидка чесън. Отцежда се. Връща се в тенджерката, добавят се маслото и майонезата. При необходимост и малко сол. Пасира се и поднасяме към панирания дроб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: