Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от запечено шкембе с гъби и кашкавал

Мезе от запечено шкембе с гъби и кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Мезе от запечено шкембе с гъби и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Апетитно мезенце за уютните вечери, в които сме си вкъщи и имаме свободно време"

Необходими продукти

  • гъби - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • шкембе - 200 г сварено
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете да се вари шкембето. Сипете масло на тиган и запържете гъбите в него.

Нарежете свареното шкембе, обелете и пресовайте чесъна.

Добавете към гъбите, овкусете с червен пипер и сол. Сипете в тава и поръсете с кашкавал.

Печете апетитното мезе за пет минути, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте мезето от запечено шкембе с гъби и кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: