Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Запечено шкембе с кашкавал

Запечено шкембе с кашкавал

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
Запечено шкембе с кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 грама
  • свинско шкембе - 3 броя
  • масло - 30 грама
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре шкембето и разрежете всяко едно на четири часати. Посипете ги с оцет и сода бикарбонат.

Отново измийте шкембето. Прехвърлете го в тенджера и сварете до готовност.

Нарежете свареното свинско шкембе на ивички или едри кубчета.

Оттук имате два варианта за приготвянето на мезето.

Може да полеете нарязаното шкембе с масло и да го овкусите с подправки. Настържете отгоре кашкавала и запечете в умерено загрята фурна.

Другия вариант е да го изпържите в маслото с подправките и накрая да го поръсите с настъргания кашкавал, който ще се разтопи от топлината.

Запеченото шкембе с кашкавал е много вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: