Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с кашкавал и гъби

Солен пай с кашкавал и гъби

НикиНики
Новак
2358413k
Солен пай с кашкавал и гъби
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Страхотен солен пай с гъбки и кашкавал"

Необходими продукти

  • вода - 50 мл ледена
  • брашно - 160 г
  • масло - 120 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • Плънка
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с брашното, добавете маслото и протрийте с ръце да стане на трохи. Сипете водата и замесете тесто.

Разделете на 4 еднакви части, покрийте с фолио и оставете за половин час в хладилник.

Задушете нарязания лук в зехтин, добавете гъбите и гответе още 15 минути. Овкусете с черен пипер, сол и соев сос.

Разточете тестото за пая на кора 20 см. Поставете хартия за печене в тава. Сложете тестото.

Настържете кашкавал, после сложете от плънката с гъбите и завийте краищата.

Намажете соления пай с жълтък и печете 20 мин. на 200 градуса.

Направете малка дупка в средата и чукнете яйцата. Върнете да се запекат.

Соленият пай с кашкавал и гъби е страхотен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: