Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с пилешко и кашкавал

Солен пай с пилешко и кашкавал

Солен пай с пилешко и кашкавал
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 лист прясно
  • пилешко филе - 200 г пушено
  • краве масло - 1 с.л.
  • гъби - 4 бр.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • течна сметана - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • босилек - сушен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този пай от бутер тесто нарязваме гъбите и ги задушаваме за 10 минути в загрятото масло.

Смесваме ги със сметаната, солта и мащерката.

Нарязваме пилешкото филе на дребно, добавяме го и разбъркваме.

В тавичка оформяме тестото и изсипваме вътре плънката на соления пай. Отгоре разпределяме настъргания кашкавал.

Печем соления пай на 200 градуса 30 минути.

Поръсваме готовия солен пай с пилешко и кашкавал с босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: