Начин на приготвяне
Картофите измийте добре, обелете и нарежете на кубчета. Сложете ги да се сварят. Отцедете ги добре и ги пасирайте, все още топли. Добавете яйцата, сол, брашното и намачкайте отново добре.
Изчистете лука и го измийте. Нарежете го на ситно. В дълбок тиган запържете лука за кратко и добавете каймата, като я раздробите с дървена лъжица на малки парченца. Добавете и 3 настъргани домата. Запържете каймата заедно с лука и доматите, докато каймата придобие кафеникав цвят и се изпари водата от доматите.
Настържете кашкавала и го оставете настрани.
В тавичка сложете на дъното олио и след това поръсете с половината галета. След това сложете половината от картофената смес в тавата и разпределете по цялото дъно. Отгоре поръсете с половината от настъргания кашкавал. След това изсипете пържената кайма и я разпределете равномерно. Поръсете с останалата част от галетата. Отгоре завършете с другата половина от картофената смес за соления пай.
Сложете във фурна да се пече за около 30 минутки на 200 градуса. Когато е готов соленият пай с кайма, извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 10 минутки.
Солен пай с кайма - всичко, което ви трябва на трапезата днес!