Начин на приготвяне
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.
Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Лукът се обелва и нарязва на полумесеци. Гъбите се измиват добре. Чушката се измива и почиства. Нарязва се на лентички.
Тези продукти се слагат в голям тиган. Добавя се повечко олио. Пържат се със захарта. Докато са още топли, се добавят заквасената сметана и крема сиренето. Разбърква се добре.
Чесънът се обелва у нарязва на колелца. Дивият чесън и магданозът се измиват и нарязват на ситно.
Рулцата от раци се нарязват на колелца. Добавят се в тигана, който вече е отстранен от котлона. Овкусява се със сол. Разбърква се.
Подготвя се намазнена форма за пай или тава. Бутертестото се разстила.
Изрязва се блат във формата на тавата, която ще ползвате. Слага се в тавата. Изрязва се дълга лента широка около 2 сантиметра. Слага се на стената на тавата, така че да се образува като тавичка от тесто за плънката.
Плънката се изсипва във формата за пай. Изрязват се парченца тесто в различни форми. Слагат се върху плънката.
Соленият пай се намазва се с вода и се поръсват с маковото семе.
Соленият пай с бутертесто се пече във фурната до готовност.
Мм нямам търпение да опитам...