Начин на приготвяне
Три от картфите се нарязват на малки кубчета, а четвъртия на тънки колелца. Беконът и кашкавалът се нарязват също на малки кубченца.
В тиган се налива зехтинът и се прибавят картофите. Посоляват се и се пържат до готовност. По време на пърженето се добавя и клонка розмарин.
Бутер тестото се разточва и се изрязва кръг с размер 28 сантиметра. Поставя се върху хартия за печене и се прехвърля в тава с размер 24 см.
Върху тестото се поставят изпържените картофи, бекона и кашкавала. Нареждат се кръгчетата картофи ветрилообразно. Краищата на тестото се подгъват навътре.
Чудният солен пай се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.
Приятен апетит с този вкусен солен пай на фурна!
Коментари