Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукан тутманик с готово тесто

Усукан тутманик с готово тесто

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пухкав и много вкусен усукан тутманик за усмихната закуска, че защо не и обяд"

Необходими продукти

  • готово тесто - 600 г за мекици
  • сирене - 300 г натрошено
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио
  • сусам - за поръсване
  • брашно - за разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едното яйце се заделя настрана.

Останалите се разбиват и се смесват със сирене и кисело мляко. Това е плънката за нашия тутманик.

Подготвеното готово тесто се разделя на 3 части. Всяка се разточва с малко брашно.

Върху набрашнен плот слагаме едната кора разпределяме половината плънка. Поставяме втората кора и пак слагаме от плънката.

Захлупваме с третата кора. Разрязваме тутманика на 3 или 4 части по дължина. Да се получат правоъгълници като ленти. Всеки триъгълник усукваме и подреждаме в намазнена тава.

Намазваме с разбито яйце и поръсваме със сусам.

Печем в загрята фурна на 190 градуса, докато нашият усукан тутманик с готово тесто бухне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тук мога да кажа,че ГЬОЗЛЕМЕ произлиза от това,че на времето се е правело върху гьозовете на готварски печки!!! Гоито са горили само дърва.
25.09.2024 08:52