Начин на приготвяне
Едното яйце се заделя настрана.
Останалите се разбиват и се смесват със сирене и кисело мляко. Това е плънката за нашия тутманик.
Подготвеното готово тесто се разделя на 3 части. Всяка се разточва с малко брашно.
Върху набрашнен плот слагаме едната кора разпределяме половината плънка. Поставяме втората кора и пак слагаме от плънката.
Захлупваме с третата кора. Разрязваме тутманика на 3 или 4 части по дължина. Да се получат правоъгълници като ленти. Всеки триъгълник усукваме и подреждаме в намазнена тава.
Намазваме с разбито яйце и поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна на 190 градуса, докато нашият усукан тутманик с готово тесто бухне.
Коментари