Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Руладини»Телешки руладини с кренвирш

Телешки руладини с кренвирш

Телешки руладини с кренвирш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Имате рецепта за чудени телешки руладини, на вас оставяме лесната част - да измислете подходяща гарнитура, с която да ги сервирате"

Необходими продукти

  • телешко месо - 900 г бонфиле
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • кренвирши - 300 г
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • краве масло - 30 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото бонфиле на 6 парчета, които начукваме с дървено чукче и ги изтъняваме като шницели. Поръсване със сол и черен пипер. В средата на всеки шницел поставяме по един обелен кренвирш, увит в кората на кисела краставичка. Завиваме филето около кренвирша на руладини и закрепваме с клечки за зъби.

След това овалваме готовите телешки рулца в брашно и ги пържим в загрятото растително масло. При поднасянето поставяме по едно топче от кравето масло върху всяко филе, смесено с дребно нарязания магданоз.

Отстрани подреждаме гарнитура от пържени картофки, задушени зеленчуци, обелени кисели краставички и салата според сезона.

Много интересни телешки руладини с кренвирш.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: