Начин на приготвяне
Застелете подходяща купа със стреч фолио (най-добре на 2 пласта) и поръсете с няколко капки мазнина.
Нарежете краставицата и кренвирша на малки кубчета, поставете малка част върху фолиото (около 1 ч.л. кренвирш и 1 ч.л. краставица), чукнете яйцето, като внимавате жълтъкът да не се разпадне и да се слее с белтъка.
Отгоре също се слагат краставички и кренвирш и поставете няколко малки кубчета кашкавал.
Стегнете фолиото на стегнат вързоп и завържете добре с конец.
Поставете на котлона да заври вода и след като заври, пуснете яйцата вътре.
Оставете ги за около 5 минути или повече (в зависимост от желаната твърдост на жълтъка).
Охладете пошираното яйце в студена вода, след което внимателно отстранете фолиото.