Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Сотирани зеленчуци с поширани яйца в уок тиган

Сотирани зеленчуци с поширани яйца в уок тиган

Сотирани зеленчуци с поширани яйца в уок тиган
Снимка: Потребител#184319
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • праз - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • нахут - 300 г сварен
  • спанак - 300 г
  • броколи - 200 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете праза и чесъна в зехтин. Прибавете спанака, броколи и задушете. Овкусете с подправки.

Следва нахута, предварително сварен. Налейте чаша вода и когато заври, чукнете яйцата.

Не разбърквайте. Похлупете с капак и оставете на бавен огън, докато се пошират (5-6 минути). Отдръпнете от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: