Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с моркови и телешка кайма

Фарфале с моркови и телешка кайма

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Фарфале с моркови и телешка кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фарфале - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - свинска 150 г
  • кайма - телешка 250 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • доматен сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За днешното ястие съм подбрала паста фарфале. В подходящ съд смесваме двата вида кайма и овкусяваме със сол, черен пипер и малко кимион.

Докато каймата се овкусява, нарязваме една глава лук на ситно, а морковите, след като ги почистим, на едро. В тиган с незалепващо дъно изсипваме морковите и вода, колкото да покрие дъното, поставяме капак, за да се задушат за 5 минути.

На третата минута добавяме лукът и разбъркваме. След като водата се изпари, добавяме кайма и изсипваме 100 доматен сок, готвим до пълна готовност на каймата. В тенджера сипваме вода, сол и няколко капки олио, оставяме я на котлона да заври хубаво.

След като водата е завряла, изсипваме две чаени чаши паста и готвим за 7-8 минути. Веднага щом са се сварили макароните, ги отцеждаме от водата и прибавяме към сместа от кайма и моркови, разбъркваме добре и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: