Начин на приготвяне
Почистете месото от ципички и го нарежете на хапки. Овкусете с наситнения лук, черен пипер и малко олио. Покрийте купата и приберете да се овкуси в хладилник за няколко часа.
Загрейте олиото в тенджера и запържете телешкото с лука. Прибавете нарязаните чушки, чесъна и смлените домати. Добавете щипката шафран и червения пипер.
След кратко разбъркване налейте вода, която да покрива месото.
Овкусете със сол и сминдух. Може да добавите и дафинов лист, но внимавайте да не стане прекалено остър вкусът.
Варете яхнията на тих огън около 2 часа. Когато водата намалее, доливайте по малко топла вода.
Накрая поръсете с наситнения кориандър.
Грузинската телешка яхния - Чашушули е готова.