Телешка яхния с алабаш

IvankaIvanka
Новак
8452
Телешка яхния с алабаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 750 гр. бонфиле
  • алабаш - 1 кг. (червен)
  • чушки - 2 - 3 бр. (сушени чорбаджийски)
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се алабашът (почистен и измит) на кубчета, телешкото бонфиле - на порции и се слагат в съда за готвене на телешката яхния.

Добавят се счуканите чушки, червеният пипер, олиото, солта и малко вода.

Ястието с телешко се слага на котлон и се вари до омекване. Поднася се поръсена с джоджен готовата яхния.

Телешка яхния с алабаш е добър начин да зарадвате цялото семейство!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: