Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Испанска паеля с пиле

Испанска паеля с пиле

Испанска паеля с пиле
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Пренасяме Испания у дома с тази прекрасна паеля с пиле - всички обожават вкуса ѝ"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • заешко - 300 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • замразени зеленчуци - 1 пак. микс от 250 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • шафран
  • домати - 1 бр. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тавата за паеля на котлона със зехтина и изпържете месото до златисто.

Добавете нарязаната чушка и замразените зеленчуци. Пържете, докато омекнат.

Настържете домата и пресовайте чесъна. Добавете и тях в тавата.

След няколко минути налейте водата. Сложете сол и намалете котлона. Варете, докато се свари месото.

Долейте вода, ако е извряла. Добавете шафрана и ориза.

Оставете на ниска степен, докато изври водата и оризът омекне.

Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле.

Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: