Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Любимата паеля с пиле и зеленчуци

Любимата паеля с пиле и зеленчуци

Любимата паеля с пиле и зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • заек - 1/2 бр.
  • свински ребра - 150 г
  • чушки - 1 бр.
  • зеленчуков микс - 1 пак. (бял боб, зелен боб)
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 1 пак
  • шафран
  • пилешки бульон - 2 бр.
  • сол
  • розмарин - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месата и ги разрежете на порции, като оставите кожата по тях. Загрейте тавата за традиционна паеля и налейте зехтин. Нарежете чушката на ленти и я запържете до златисто. Извадете и заделете.

Сложете месото, всичкото наведнъж. Пържете до златисто. Много е важно, то да е запържено добре! Там е тайната за вкусната паеля.

Готовото месо отдръпнете по краищата на тавата и в средата сложете зеленчуците. Тях също запържете до златисто. Добавете домата, предварително рендосан и чесъна, минат през преса за чесън.

След няколко минути налейте вода до горе. Сложете солта и пилешкия бульон. Намалете котлона и варете до готовност на месото. Ако водата изври, а месото не е сварено налейте още вода.

Преди да сложите ориза, тавата трябва да е пълна с вода и да ври. Сложи ли го спирате да бъркате. Добавете и шафрана с него. Оставете го бавно да се свари до готовност.

Подредете чушките отгоре и сложете клончето розмарин. Изключете и сервирайте паелята с пилешко и заешко.

Характерно ястие от испанската кухня, което свинските ребърца допълват идеално. Това е Любимата паеля с пиле и зеленчуци!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: