Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Емпанади»Емпанади с пилешко и зеленчуци

Емпанади с пилешко и зеленчуци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Емпанади с пилешко и зеленчуци1 / 2
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Не се чудете кога е подходящото време да хапнете ароматни емпанади - сега е просто идеално"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 80 г
  • сол
  • За плънката
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • масло - 50 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • босилек - ½ ч.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага пресятото брашно за тестото, добавя се маслото и с вилица се мачка, докато стане на едри трохи.

Солта се разтваря в чаша с малко вода и постепенно се налива при брашното. Всичко се разбърква, докато съставките се смесят. Целта е да се получи твърдо тесто, което се оставя да отлежи покрито в хладилник за 30 минути. Внимава се да не се премеси.

Пилешкото бутче се вари в подсолена вода заедно с измитите и небелени картофи. След това се почистват от кожата и костите и се нарязва на много ситно, а картофите се обелват.

Плънката се приготвя, като в купа се настъргват лукът и морковът, а картофите се режат на едро. Слагат се месото, сол, масло, магданоз, босилек, доматеното пюре и хубаво се разбъркват.

Тестото се разточва на тънка кора със специална форма за емпанадас с кръгла формичка и се изрязват кръгчета с диаметър 10 – 12 см.

В средата се слага по 1 ч.л. от плънката, прегъва се, а краищата на всяко кръгче се намазват с вода и се залепват, като се притискат с вилица.

Емпанадите се слагат в намаслена и набрашнена тава, намазват се с разбитото яйце и се пекат около 15 – 20 минути на 220 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: