Пиле по китайски (Гум бао)

Пиле по китайски (Гум бао)1 / 2
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • люти чушки - 3 бр.
  • фъстъци - 100 г начукани
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • соев сос - 1 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета предварително начуканото бяло пилешко месо, осолете го леко, поръсете го с малко брашно, залейте с разбитото яйце и изпържете до златисто в малко олио.

Извадете месото и го разбъркайте със ситно нарязаните люти чушки, праз и чесън.

Прибавете в същото олио соевия сос, брашното, солта и захарта и след като сосът се посгъсти, залейте месото.

Поръсете с начуканите фъстъци и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: