Начин на приготвяне
Талиателите се сваряват в подсолена вода за веме по указаня на опаквката. Когато са готови, се отцеждат, като се заделя чаша от водата, в която са се варили.
В тиган се загряват маслото и олито. Запържват се нарязаните а дребно лук и чесън.
След като омекнат, се прибавят нарязаните пилешки гърди. Към почти готовото месо се добавят броколите, които предварително са попарени във вряла вода.
Готви се още около 10 минути, след което се прибавят сол и черен пипер. Налива се водата от пастата талиатели, а малко след това и сметаната.
Сварените талиатели се слагат в чинии, а отгоре се поливат със соса за пастата с пилешко месо и броколи. Всяка порция се поръсва с настърган пармезан и е готова за сервиране.
Опитайте талиатели с пиле, броколи и сметана и няма да съжалявате!