Начин на приготвяне
Пилешкото месо (използвах бутчета) се сварява в подсолена вода.
Броколите се измиват, накъсват на розички и се слагат във вряща вода за 3-4 минути. Изваждат се и веднага се потапят в съд със студена вода, за да запазят цвета си.
В йенска тенджера се нареждат свареното пилешко месо (може и обезкостено) и попарените броколи. Поръсват се със сол, смлян черен пипер, суха мащерка и няколко листенца салвия.
Отгоре се разпределят нарязаните топени сиренца и всичко се полива със сметаната за готвене.
Пилето с броколи се слага във фурната и се пече около 20 минути.
След това се изважда и се поръсва с настърган кашкавал, настърган пармезан и пилето с броколи и сметана в йенска тенджера се връща отново за 5 минути във фурната.