Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера

Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера

Пиле с броколи и сметана в йенска тенджера
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Любимото пиле с броколи и сметана е още по-сочно и вкусно, приготвено в йена"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • броколи - 500 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • мащерка - 1 к.л. суха
  • салвия - 5 листенца
  • кашкавал - настърган
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо (използвах бутчета) се сварява в подсолена вода.

Броколите се измиват, накъсват на розички и се слагат във вряща вода за 3-4 минути. Изваждат се и веднага се потапят в съд със студена вода, за да запазят цвета си.

В йенска тенджера се нареждат свареното пилешко месо (може и обезкостено) и попарените броколи. Поръсват се със сол, смлян черен пипер, суха мащерка и няколко листенца салвия.

Отгоре се разпределят нарязаните топени сиренца и всичко се полива със сметаната за готвене.

Пилето с броколи се слага във фурната и се пече около 20 минути.

След това се изважда и се поръсва с настърган кашкавал, настърган пармезан и пилето с броколи и сметана в йенска тенджера се връща отново за 5 минути във фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: